Anderstaligen kunnen opnieuw Nederlands leren bij handelaars

Onder meer bij reisbureau Neckermann in de Stationsstraat kunnen de cursisten hun Nederlands oefenen.
Lukas Onder meer bij reisbureau Neckermann in de Stationsstraat kunnen de cursisten hun Nederlands oefenen.
Dertien Zaventemse handelaars nemen deze week deel aan de Week van de Anderstalige Klant. Ongeveer tweehonderd cursisten van het Centrum Basiseducatie Halle-Vilvoorde en het CVO Crescendo krijgen de kans om hun Nederlands te oefenen bij de handelaars.

De Nederlandstalige winkeluitbaters tonen met hun deelname dat anderstaligen bij hen gerust iets in het Nederlands kunnen bestellen. Tijdens de Week van de Anderstalige Klant bezoeken de cursisten van het CBE en het CVO namelijk de verschillende deelnemende winkels in kleine groepjes en krijgen ze de tijd om hun vragen in het Nederlands te stellen. Dinsdag werd het startschot gegeven in reisbureau Neckermann in de Stationsstraat. Het is al de derde keer dat de luchthavengemeente de Week van de Anderstalige Klant organiseert. Het schepencollege doet dat samen met vzw De Rand, het Centrum Basiseducatie Halle-Vilvoorde, CVO Crescendo, het Agentschap Inburgering en Integratie, en de dertien lokale handelaars.

Het project loopt nog tot en met nu vrijdag in de luchthavengemeente.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Gilbert Hermans

    Zeker voor de Franstaligen een nutteloos initiatief. Ik ken er velen in Zaventem die er al meer dan 40 jaar wonen en nog steeds obstinaat weigeren Nederlands te spreken.