Alle arbeiders Asco opnieuw aan het werk na cyberaanval

Op de Asco-site in Zaventem zijn de meeste werknemers opnieuw aan de slag na de hacking van ruim drie weken geleden.
Foto Lukas Op de Asco-site in Zaventem zijn de meeste werknemers opnieuw aan de slag na de hacking van ruim drie weken geleden.

Bij vliegtuigonderdelenproducent Asco in Zaventem zijn alle arbeiders sinds maandag — ruim drie weken na de cyberaanval — opnieuw aan het werk. Ook een groot deel van de bedienden is opnieuw aan de slag. Een klein gedeelte, voornamelijk van de afdelingen engineering, finance en procurement, is nog tot en met dinsdag technisch werkloos. Zij kunnen het werk normaal gezien woensdag hervatten. Een groot deel van het personeel moet de komende dagen evenwel nog manuele taken uitvoeren omdat de systemen en computers nog niet helemaal operationeel zijn.

Daarnaast werft Asco ook honderd tijdelijke werkkrachten aan om de opgelopen achterstand door de cyberaanval weg te werken. Het gaat voornamelijk om arbeiders, maar ook om bedienden die ondersteunende taken moeten verrichten. De extra werkkrachten worden tot eind dit jaar ingezet.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Franciscus Vander Elst

    Franciscus Vander Elst Asco is een leverancier voor Airbus, zou Trump er niet tussen zitten, America first