60 belangstellenden voor workshops rond rouwen

Ik rouw van jouw: praatsessie
Baert Marc Ik rouw van jouw: praatsessie
In Zaventem ging voor het eerst ‘Ik rouw van jou’ door, een dag vol workshops waar alles in het teken staat van rouwen. 60 mensen vonden hun weg naar De Factorij in Zaventem om deel te nemen. 

Programmatieverantwoordelijke voor podiumkunsten Jozefien Muylle vertelt hoe deze dag tot stand kwam: “Archeduc is een organisatie die verschillende activiteiten voor volwassenen organiseert. Zij stelden steeds vaker vast dat er nood is aan sessies over rouwen. Mensen vragen echt waar ze terechtkunnen. Het is een thema van alle tijden waar zowat iedereen mee in aanraking komt. Gezien er verschillende organisaties zijn die werken rond rouwen, werd het een samenwerking tussen CC De Factorij, Archeduc, Vormingplus Halle-Vilvoorde, Ouders van Verongelukte Kinderen – Save vzw, Missing You vzw en de werkgroep Verder Na Zelfdoding .”

Vier keuzes

“Wie dat wilde, kon na de workshops blijven eten. Dat was een laagdrempelige manier om met elkaar na te praten, info uit te wisselen en ook om in interactie te gaan met zij die de workshops gaven”, vertelt Jozefien. Tot slot kozen ze voor theaterstuk ‘Gesprek met de regen’ als afsluiting. “Het is een prachtig stuk dat al een jaar toert en het verhaal brengt van ouders die een kind verliezen.”

“We hebben het niet als jaarlijkse editie gepland, maar we merken dat er belangstelling voor is dus het is zeker voor herhaling vatbaar”, besluit Jozefien.