30 werknemers Zavo testen elektrische fietsen van provincie

Leraar David Nijs test één van de elektrische fietsen van de provincie uit.
Lukas Leraar David Nijs test één van de elektrische fietsen van de provincie uit.

Het was er het weer niet voor, maar maandag hebben dertig werknemers van de Zavo-school in Zaventem zich geëngageerd om de komende vijf weken een elektrische fiets te testen. Ze nemen deel aan De Fietstest van de provincie Vlaams-Brabant.

Met die Fietstest wil de provincie meer mensen met de fiets naar het werk krijgen. Tot midden vorige maand konden de personeelsleden van het Zavo zich inschrijven en dertig van hen hebben zich geregistreerd om gedurende vijf weken deel te nemen aan De Fietstest. De werknemers engageren zich om zoveel mogelijk woon-werkritten met de testfietsen af te leggen. Die positieve fietservaring moet hen ertoe verleiden om vaker voor de fiets te kiezen in het woon-werkverkeer en om een e-fiets aan te kopen.

Maandagmiddag kregen ze hun gekozen fiets overhandigd in het centrum van Wetenschap en Techniek in de campus in de Hoogstraat.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.