1.500 feestvierders voor tweedaags Feldheim

Zo'n 1.500 bezoekers gingen uit de bol tijdens het feestweekend.
Baert Marc Zo'n 1.500 bezoekers gingen uit de bol tijdens het feestweekend.
De derde editie van het festival Feldheim, dat voor het eerst twee dagen duurde, heeft ongeveer 1.500 feestvierders naar het Alex Feldheimpark in Zaventem gelokt. De organisatie spreekt van een succes, al had men vrijdagavond op wat meer bezoekers gehoopt.

Daar waar het festival de voorbije twee jaar telkens alleen op zaterdag georganiseerd werd, kon er dit jaar ook al op vrijdag gedanst worden in het Feldheimpark. Over de twee dagen gespreid mochten de organisatoren zowat 1.500 feestvierders verwelkomen. "Op vrijdagavond hadden we misschien wat meer volk verwacht", geeft Linus Artois, één van de organisatoren, toe. "Maar op zaterdag liep het terrein voor het gemeentehuis wel aardig vol. Op beide dagen was de sfeer bijzonder goed, dus we zijn zeker tevreden over deze derde editie."


Het festival kreeg dit jaar ook een tweede podium, dat gehost werd door enkele Zaventemse jongeren. Achter de draaitafels stonden onder meer Marco Faraone, Tom Hades, Nice Guy Eddie, Amekmar en Michael Thoelen. "We zullen nu bekijken of we volgend jaar op vrijdag al de twee podia open zullen stellen, of slechts één podium", aldus nog Linus.


Ook dit jaar gaat een deel van de opbrengst naar een goed doel. Er werd voor de vzw Tonuso gekozen. Die Anderlechtse vzw zet vol in op jeugdhulp.


(RDK)