1.400 koffers blijven achter op Zaventem omdat bagageband aantal valiezen niet aankan

Zeker duizend koffers staan momenteel nog op Brussels Airport.
Nijs Zeker duizend koffers staan momenteel nog op Brussels Airport.
Eén van de bagagebanden die de valiezen van de check-in naar de bagagezaal moet brengen op de luchthaven van Zaventem, kon vanmorgen het grote aantal koffers niet aan. Als gevolg daarvan zijn zowat 1.400 reizigers zonder koffer op reis moeten vertrekken. Inmiddels is het probleem opgelost. De luchthaven doet er alles aan om de koffers snel op hun bestemming te krijgen.

“Het probleem werd deze ochtend vastgesteld”, zegt Nathalie Pierard, woordvoerder van Brussels Airport. “Het was druk op de luchthaven en één van de bagagebanden die de valiezen van de check-in naar de bagagezaal moest brengen, kon de grote hoeveelheid koffers niet aan. Daardoor moest de check-in manueel gebeuren, met als gevolg dat sommige reizigers zonder valies moesten vertrekken.”

In totaal bleven 1.400 koffers achter op Zaventem. “Inmiddels is het probleem wel opgelost”, aldus nog Pierard. “We zullen er nu alles aan doen om de koffers snel op hun bestemming te krijgen. Voor de meeste reizigers zal dat vandaag al het geval zijn, anderen moeten mogelijk tot morgen wachten.”

Door de crash van de bagageband moesten heel wat reizigers zonder valies het vliegtuig opstappen.
Nijs Door de crash van de bagageband moesten heel wat reizigers zonder valies het vliegtuig opstappen.39 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Suzy Vanhamel

  Wij zijn vandaag vertrokken vanuit Eindhoven. Daar ook problemen met het laadsysteem. Normaal om 10u moeten vertrekken. Onze boarding was om 9u40 gebeurd en door het probleem van het laadsysteem pas om 11u30 vertrokken. Dus het is niet alleen in Zaventem....

 • Joy Linda Van Vlierberghe

  Gisteren 26 juni vertrokken en ook geen koffers.

 • magda de munck

  De luchthaven van Zaventem begint goed te gelijken op de NMBS, ofwel zijn ze aan het staken, ofwel krijgen ze hun bagage niet geregeld.

 • Franc saas

  kan gebeuren hé , techniek kan het laten afweten en zulke dingen worden ook wel intensief gebruikt ...regelmatig onderhoud is zeker nodig en dan nog .

 • Lennen Descamps

  Om 15u45 nog steeds niet opgelost. Dus net met auto richting München moeten vertrekken