‘Welgemanierde’ dieven riskeren tot 12 maanden cel

Illustratie
Foto KOS Illustratie
Twee 21-jarige dieven riskeren celstraffen van 9 en 12 maanden. Ze zochten naar niet gesloten wagens om vervolgens met portefeuilles of gsm’s aan de haal te gaan.

De twee dieven gingen op 4 april op een ‘welgemanierde’ manier te werk in het centrum van Zaventem. “Ze voelden aan geparkeerde wagens of ze al dan niet gesloten waren. In de ‘open’ wagens stalen ze vervolgens alles wat waardevol was. Veel maakt het niet uit maar het is niet dat ze ruiten aan diggelen sloegen of deuren forceerden”, aldus het parket. Uiteindelijk konden ze op heterdaad betrapt worden toen een patrouille hen aan het werk zag. Aan de hand van de buit -een gsm en enkele portefeuilles- konden ze ook gelinkt worden aan enkele andere diefstallen. Zelf gaven ze de feiten ter zitting toe. “We hadden geen cent meer en wilden naar Spanje trekken. Daarom hebben we dat gedaan”, verklaarden ze beiden. Uitspraak op 15 juli. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.