“Ik heb het al eens eerder gedaan, hoor...”: Drugssmokkelaar doet zichzelf de das om met spontane biecht en krijgt vier maanden extra

Baert Marc
Een 37-jarige man uit Vorst is veroordeeld tot 40 maanden cel voor het smokkelen van drugs. De man had maar liefst 2 kilogram cocaïne, verpakt in boleta’s, ingeslikt. De standaardstraf voor drugssmokkel is 36 maanden, maar omdat hij had opgebiecht het eerder al eens te hebben gedaan, kreeg hij 4 maanden extra.

Op 9 maart werd de man staande gehouden op de luchthaven van Zaventem. Uit een controle bleek dat hij 102 boleta’s in zijn lichaam had, goed voor een gewicht van 2 kilogram cocaïne. “Ik had een heroïneprobleem en had het voorstel van mijn dealer gekregen”, klonk het al snel tegen de politie. Voor de smokkel zou hij 3.000 euro krijgen. Bovendien biechtte hij ook op dat hij al eens eerder een succesvol transport had gedaan. Het parket vorderde dan ook de klassieke straf van 36 maanden. Onder andere door zijn spontane biecht kreeg hij echter 4 maanden extra. Hierdoor valt hij onder het toezicht van de strafuitvoeringsrechtbank en zal hij niet automatisch vrijkomen nadat hij een deel van zijn straf heeft uitgezeten. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.