Zandhoven maakt 250.000 euro vrij aan steunmaatregelen voor inwoners en ondernemingen

Gemeentehuis Zandhoven
rv Gemeentehuis Zandhoven
De gemeente Zandhoven zal voor haar inwoners en ondernemingen in totaal een bijkomende 250.000 euro aan steun vrijmaken. Dat maakte burgemeester Luc Van Hove (CD&V) vandaag bekend. Het gaat onder andere om een KaZo!-cadeaubon voor elke inwoner en 500 euro extra voor horecazaken en bedrijven.

Het schepencollege kwam zaterdag samen om een aantal steunmaatregelen te nemen voor de Zandhovense inwoners, horeca en bedrijven tijdens de coronacrisis. Naast een lijst op de website van de gemeente met alle horecazaken die afhaal en levering aanbieden, het uitbouwen van een vrijwilligersnetwerk van meer dan 100 personen en nog enkele maatregelen om de inwoners te informeren en beschermen, maakt de gemeente nu ook een bedrag van 250.000 euro vrij “om de broodnodige zuurstof te geven aan onze horeca, ondernemingen en verenigingen”, aldus de burgemeester. 

500 euro per horecazaak

Iedere inwoner krijgt een KaZo!-geschenkcheque ter waarde van 10 euro. De KaZo! wordt aanvaard bij elke deelnemende handelaar in de gemeente. Dat moet de plaatselijke ondernemers een injectie geven van 130.000 euro. De ingeruilde KaZo!’s kunnen dienen als tombola met als prijs een KaZo! Resto te gebruiken in de plaatselijke horeca.

Bovenop de Vlaamse premie voor bedrijven die moesten sluiten, geeft de gemeente ook een extra 500 euro aan de 57 horecazaken en 92 ondernemingen in Zandhoven. Er wordt nog onderzocht hoe de impact van de coronacrisis op de plaatselijke verenigingen gecompenseerd kan worden. 

Zandhoven zorgde ook, samen met vijf andere gemeenten, voor een bijkomende opvangruimte in het AZ Malle. De gemeente voorziet chauffeurs en voertuigen zodat de huisarts vanaf dat pre-triagecentrum huisbezoeken kan inplannen voor mensen die niet mobiel zijn.

Deze nieuwe maatregelen zullen de komende weken uitgevoerd worden.