W-Kracht dient nieuwe aanvraag in voor bouw windmolens langs Albertkanaal

De windmolens zouden op deze locatie komen in Zandhoven.
rv De windmolens zouden op deze locatie komen in Zandhoven.
Een nieuwe saga in het windmolenverhaal: na een vernietiging van de vergunning voor de windmolens komt W-Kracht met een nieuwe aanvraag. Het gaat opnieuw over de bouw van twee windmolens, maar dan 10 meter lager. De 888 bezwaarschriften van het actiecomité tellen niet meer.

Het verhaal rond de windmolens die aan het Albertkanaal langs Waterschap in Viersel en Bisschoppenhof in Massenhoven zouden komen, is nog niet gedaan. Na een negatief advies van de provincie, de gemeente en het gewest, 888 bezwaarschriften van inwoners tegen de plannen, en een vernietiging van de vergunning voor de windmolens door de Raad voor Vergunningsbetwisting, komt de firma W-Kracht met een nieuwe aanvraag voor omgevingsvergunning. Deze keer is de aanvraag opnieuw voor twee windmolens, maar dan 10 meter lager dan de 150 meter die eerst gepland stond. Dat wil zeggen dat er opnieuw adviezen moeten worden uitgebracht, met een nieuw openbaar onderzoek dat loopt tot 11 oktober. Ook de 888 bezwaarschriften tellen niet meer. De gemeente zal bij haar standpunt blijven en een nieuw negatief advies uitbrengen, het blijft afwachten of de windmolens een vergunning krijgen of niet.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.