Trainer komt naar uw zaak of thuis

B-FIT ORGANISEERT LESSEN WAAR EN WANNEER HET PAST

Thomas Van de Vel geeft les aan Ilse Van der Schraelen in haar kledingwinkel.
Foto Filip Spoelders Thomas Van de Vel geeft les aan Ilse Van der Schraelen in haar kledingwinkel.
Met het concept B-Fit Personal Training zijn geen grondige redenen meer om een oefensessie over te slaan. De persoonlijke coaches van het concept komen zelf tot in uw zaak of vergaderruimte om trainingen op maat te geven. "Dankzij de dagelijkse oefeningen ben ik 's avonds niet uitgeput", vertelt Ilse Van der Schraelen van kledingwinkel Daphne Fashion uit Zandhoven.

Bezieler van B-Fit is Thomas Van de Vel. "We bieden ook groepslessen aan maar we verschillen van andere fitnesscentra door onze persoonlijke begeleiding aan huis en het brede palet dat we aanbieden. Ons team bestaat momenteel uit zes gediplomeerde begeleiders die klanten kunnen helpen in verband met uithouding, stabiliteit, weerstand, kracht tot voeding. Iemand van ons team is zelfs gespecialiseerd in lessen voor mensen met een beperking", vertelt Thomas.


De medewerkers zijn overal in de provincie Antwerpen aan de slag. "We werken samen met sportverenigingen maar uiteraard ook veel met individuen. Dat gaat van personen die net beginnen met sporten en op eigen tempo willen opbouwen tot getrainde atleten. Daarnaast gaan wij langs bij ondernemers, managers en zaakvoerders. Hen ontbreekt het dikwijls aan tijd maar wij komen met onze auto, volgeladen met fitnessattributen, langs waar en wanneer het past."

Blessures

Een van deze klanten is Ilse Van der Schraelen. Zij runt haar kledingwinkel Daphne Fashion in Zandhoven. "Voor ik Thomas leerde kennen, was ik al een fervent jogster. Maar ik wou meer aan mijn spieren werken om bijvoorbeeld blessures te vermijden. Na enkele weken voelde ik reeds het verschil. Ik voel me veel sterker en loop beter."


Ook haar zaak vaart wel bij de training aan huis. "Eigenlijk is het een levensstijl. Hoewel ik kilometers afleg in mijn winkel, rekken moet verhuizen en dozen moet uitpakken, voel ik me fit. Ik ben scherper om naar de mensen hun wensen te luisteren want uiteindelijk is de juiste broek vinden voor mijn klanten het doel."


Ilse loopt driemaal per week en doet nu dagelijks de oefeningen van Thomas. Eenmaal per week komt Thomas langs in de winkel om de vorderingen van Ilse waar te nemen. "Via een persoonlijke app krijgen de klanten hun oefeningen uitgelegd op hun smartphone en wij kunnen ze volgen. Doen ze hun oefeningen of niet?", legt Thomas uit.


Deze werkwijze zet aan tot sporten, meent Ilse. "Het is stimulerend dat je met iemand samen naar een doel kan toewerken. Als Thomas komt, weet ik dat ik moet klaar staan om aan de les te beginnen. Daarnaast zijn we beiden ondernemers en dat samenwerken stuwt je vooruit als zaakvoerder." Thuisbegeleiding kan vanaf 50 euro per les. Op www.bfitpersonaltraining.be staan alle lespakketten.