Ook kansarme gezinnen genieten van sinterklaasfeest

Sinterklaasfeest voor kansarme gezinnen in Zandhoven.
Klaas De Scheirder Sinterklaasfeest voor kansarme gezinnen in Zandhoven.
In Zandhoven was hulpsint Herman opnieuw druk in de weer om alle brave kindjes te verwennen met lekkers en speelgoed. Ook voor hen die opgroeien in een kansarm gezin. De kinderen werden verwend met lekkere pannenkoeken en kregen nadien een mooi cadeau.

Sinterklaas en zijn zwarte pieten trekken al geruime tijd door Vlaanderen om alle brave kindjes te voorzien van lekkers en leuk speelgoed. Maar niet elke ouder heeft het financieel gemakkelijk om hun kinderen ook zomaar te kunnen verwennen.

Daarom trekt hulpsint Herman Janssens er al jaren op uit om ook die kindjes een prachtig Sinterklaasfeest te bezorgen. Via sponsors en giften verzamelen Herman en zijn vrouw Hildegarde De Jongh al het speelgoed en delen ze het uit. Zaterdagmiddag stond het Sinterklaasfeest op het programma. Alvorens de kinderen hun pakje kregen, werden ze eerst nog getrakteerd op pannenkoeken en enkele toneeltjes. 

Maar dat is nog niet voldoende. Woensdag 4 december wordt het plein voor het gemeentehuis even omgedoopt tot ‘Weggeefplein’. Dan zal Sinterklaas al het overgebleven speelgoed weggeven aan alle kinderen uit Zandhoven.

Klaas De Scheirder
Annelin Marien
Klaas De ScheirderReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.