Kinderboek laat je buikvlinders voelen

Auteur Reine met haar nieuw kinderboek 'Wat ik wens'.
Foto Laenen Auteur Reine met haar nieuw kinderboek 'Wat ik wens'.
Reine De Pelseneer heeft al zo'n 20 boeken op haar palmares, gaande van prentenboeken voor kleuters over kinder- en jeugdboeken tot zelfs gedichtenbundels voor volwassenen. Daar komt nu nog eentje bij: haar nieuwste boek 'Wat ik wens' van uitgeverij Eenhoorn gaat over Nanou en haar eerste verliefdheid. "Een actueel, universeel en tijdloos thema."

Nanous moeder is een beroemde celliste die de hele wereld rondreist. Nanou logeert daarom in de zomervakantie bij haar oma, waar ze Daan leert kennen. Zijn ouders hebben het te druk om in de vakantie met hem bezig te zijn, dus logeert hij bij zijn tante. Behalve beginnende kriebels voor Daan ervaart Nanou ook heel wat prestatiedruk van haar moeder. Die wil immers dat Nanou als violiste in haar voetsporen treedt.


In één van de passages in het boek missen Nanou en haar moeder de trein omdat ze een frambozentaartje aan het eten zijn, wat een hele reeks gebeurtenissen in gang zet. "Een verhaallijn die niet geheel fictief is", vertelt Reine. "Mijn vriend is muzikant en was ooit zó aan het opgaan in een stuk taart dat hij zijn trein miste." Het boek is geschreven voor kinderen vanaf 9 jaar en is vanaf deze week verkrijgbaar voor euro16,50. (TEA)