Ciné Rex weer stapje dichter bij sloop

Het legendarische café Ciné Rex zal wellicht in de loop van 2019 plaats maken voor appartementen.
Benoit De Freine Het legendarische café Ciné Rex zal wellicht in de loop van 2019 plaats maken voor appartementen.

Het einde van het legendarische Zandhovense café Ciné Rex is weer een stapje dichterbij gekomen. De familie Rijmenants – die het gebouw enkele maanden geleden overnam – heeft inmiddels een omgevingsvergunning voor een flatgebouw aangevraagd. Tot en met 6 januari loopt er een openbaar onderzoek omtrent de aanvraag.

Dat Ciné Rex gaat verdwijnen staat al langer vast. De familie Van Tulder verkocht de kroeg een tijd terug aan de familie Rijmenants, van het gelijknamige tuincenter in Massenhoven. De nieuwe eigenaars hebben nu een bouwaanvraag ingediend voor twaalf appartementen met een ondergrondse parkeergarage. Eventuele bezwaren kunnen tot en met 6 januari worden ingeleverd bij de dienst ruimtelijke ordening van de gemeente. Vermoedelijk zal het hoe dan ook nog enkele maanden duren vooraleer er wordt gestart met de afbraak van het café waar vroeger ook nog een bioscoopzaal aan was verbonden.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • peter collin

    En zo veranderd het eens zo mooie dorpszicht weeral grondig,om nog maar te zwijgen van al het groen dat de laatste 10 jaar hier verdwenen is