Apotheek Willems sluit de deuren na 34 jaar

Apotheek Willems in Massenhoven wordt overgenomen daar apotheker Verheijen uit Ranst.
Facebook: Apotheek Willems Apotheek Willems in Massenhoven wordt overgenomen daar apotheker Verheijen uit Ranst.
Patrick en Mieke Willems zullen in het nieuwe jaar niet meer in hun bekende apotheek staan. Het koppel stopt met pijn in het hart na 34 gevulde jaren. “We willen meer tijd voor onze kinderen. Binnenkort verwachten we ons eerste kleinkind.” 

Na 34 jaar zal apotheek Willems de de deuren sluiten. Mieke en haar man Patrick worden 60 jaar. Tijd om keuzes te maken. De apothekeres neemt afscheid met gemengde gevoelens. Maar mentaal wordt in de apotheek staan er niet makkelijker op. “Je bent erg begaan met de mensen. Dat weegt de laatste jaren harder door.”

Patrick zal niet volledig afscheid nemen van het apothekersleven. “Hij zal op een rustigere manier als zelfstandige apotheker voortwerken. Hij zal voornamelijk consultaties en vervangingen doen.” 

Al stapt het koppel niet volledig uit het milieu: “Onze dochter en schoonzoon zijn ook apotheker.”

In 1985 opende apotheek Willems. “We begonnen van nul. We zijn gestart met een vestiging in de Kerkstraat en dan zijn we 7 jaar later verhuisd naar hier, op de Liersebaan”, zegt ze. 

In 2000 hebben we de apotheek ook uitgebreid. “Wij waren één van de eerste in heel Vlaanderen met zo’n grote oppervalkte.”

Wat nu?

Mieke en Patrick hebben altijd in de apotheek gestaan, maar nu gaan ze het wat rustiger aandoen. “We willen meer tijd voor de kinderen vrijmaken. Binnenkort verwachten we ons eerste kleinkind.” 

Daarnaast zullen ze zich ook wat uitleven in Massenhoven. “Mijn man is actief in het cultuurleven, dus we blijven wel bezig.”

De apotheek wordt overgenomen door een bekende naam, namelijk apotheker Verheijen uit Ranst.

Afscheidsdrink

Op zaterdag 29 december om 12 uur is het zover. Dan organiseert het koppel een afscheidsdrink op de parking. “We zouden graag onze klanten willen bedanken voor alles.” Iedereen is welkom tussen 12 uur en 14 uur.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.