'1995 by Véro' breidt uit met pop-up

KLEDINGZAAK VÉRONIQUE DE KOCK VINDT ONDERDAK IN MEUBELWINKEL

De pop-upwinkel opende afgelopen zaterdag de deuren in het meubelcomplex Top Interieur in Massenhoven.
Klaas De Scheirder De pop-upwinkel opende afgelopen zaterdag de deuren in het meubelcomplex Top Interieur in Massenhoven.
Véronique De Kock boert goed met haar eigen kledingzaak '1995 by Véro'. Naast haar vaste stek in Schilde opende ze afgelopen weekend een pop-upwinkel in Massenhoven, die vier maanden open blijft. "Allebei vlak bij huis, omdat ik zelf heel graag in de winkel wil blijven staan", legt De Kock uit.

Gewezen Miss België en tv-persoonlijkheid Véronique De Kock startte meer dan twee jaar geleden haar eigen kledingwinkel '1995 by Véronique De Kock', vlakbij haar thuis in Schilde. Daar verkoopt ze een uitgebreide kledingcollectie voor dames met onder andere handtassen, schoenen, lingerie en galajurken. Sinds zaterdag kan je '1995 by Véro' ook bezoeken in het meubelcomplex Top Interieur op de Liersebaan in Massenhoven (Zandhoven).

Tussen pot en pint

"Er was al langer vraag om een nieuwe winkel te openen", legt Véronique uit. "We zijn dan beginnen nadenken om een pop-upfiliaal te openen aan de kust. Die locatie, omdat om één of andere reden mijn cliënteel voornamelijk uit West-Vlamingen bestaat. Maar ik vond geen geschikt pand aan de kust, dus heb ik die plannen al even snel weer opgeborgen. De oplossing kwam plotseling tussen pot en pint uit de lucht gevallen. Vrienden van me, die meubelwinkel Top Interieur uitbaten, stelden zelf voor om de pop-up bij hen te organiseren. Ik vond het eerst wel vreemd, een kledingzaak in een meubelwinkel, maar we zijn er dan toch voor gegaan en het was allemaal snel beklonken."

Fan van brasserie

Véronique staat zelf in de pop-up op de tweede verdieping van Top Interieur, vlak naast het hippe dakterras van het complex. "Ik hou van brasserie Rooftop op het dakterras, ik kom hier zelf al jaren als vaste klant", lacht Véronique. "Dat brengt wel gevaren met zich mee. Vanaf nu kom ik hier elke dag en als ik altijd zo uitgebreid ga ontbijten op het terras, zullen de kilo's er snel bijvliegen!"


De pop-up ging vrijdagavond van start met een openingsreceptie. "Daar heb ik al heel veel kunnen verkopen", gaat Véronique verder. "De officiële opening was zaterdagochtend, waarbij ik na een half uur al een mooie jas verkocht had. De zaken gaan goed en ik doe het ook heel graag. Reden temeer om beide winkels in de buurt te houden. Zo kan ik snel schipperen tussen beide zaken, hoewel ik de komende maanden vooral in Massenhoven te zien zal zijn."


'1995 by Véro' is elke dag open vanaf tien uur, behalve op donderdag. De pop-up blijft vier maanden staan. "Wat er daarna gebeurt, weet ik nog niet", besluit Véronique. "Maar ik wil wel blijven experimenteren met pop-ups op andere locaties."