Xtreme Xperience zet extreme sporten in de kijker

Deze zondag staat De Schorre in het teken van 'extreme sporten'. Tijdens Xtreme Xperience kan je zelf meer dan veertig sporten komen uitproberen of demonstraties van toppers komen bekijken.

Meer dan veertig extreme sporten en activiteiten in het teken van de vier natuurelementen water, lucht, aarde en vuur: dat is het opzet van Xtreme Xperience. Op het programma vind je zowel bekende als minder bekende sporten, zoals 'ultimate frisbee', een teamsport met frisbee, en headis, een kruising van voetbal en tafeltennis. Op de evenementenweide kan je kennismaken met onder meer freestyle voetbal, panna en bumpervoetbal. Het vlinderplein wordt dan weer omgedoopt tot 'board village'. Je kan er onder andere skateboarden, longboarden en stand-up paddle boarden.

Een van de nieuwigheden dit jaar is een grote wipe out. Dat is een gigantisch hindernissenparcours van 150 meter. Voor de eerste keer kan Xtreme Xperience ook uitpakken met een internationale breakdancewedstrijd. Xtreme Xperience vindt plaats van 12 tot 18 uur in De Schorre. Tickets in voorverkoop kosten 6 euro, aan de kassa betaal je 2 euro meer. (BCOR)