Werken Bredabaan : fase drie in aantocht

De werken gaan een nieuwe fase in.
RV De werken gaan een nieuwe fase in.
De werken aan het fietspad langs de Bredabaan tussen Maria-ter-Heide en Gooreind naderen de start van fase 3. Dan wordt er gewerkt aan de onpare zijde. Tijdens het bouwverlof wordt de maximum snelheid langs de werf opgetrokken naar 50 kilometer per uur.

De werken aan het fietspad op de Bredabaan (N1) tussen Gooreind en Maria-ter-Heide zijn een jaar geleden gestart. De werken aan de pare zijde zijn intussen bijna beëindigd. Vanaf maandag 12 augustus starten de nutsmaatschappijen aan de onpare zijde met werken die duren tot het einde van dit jaar. Het tijdelijk fietspad wordt daarom al afgebroken vanaf dinsdag 6 augustus. Fietsers kunnen vanaf dan het nieuwe fietspad aan de westkant in beide richtingen gebruiken.

Op vraag van de gemeentebesturen van Brasschaat en Wuustwezel zal het Agentschap voor Wegen en Verkeer het snelheidsregime tijdens het bouwverlof van 15 juli tot en met 2 augustus aanpassen van 30 naar 50 kilometer per uur. De andere maatregelen zoals versmalde rijstroken, speedpedelecs op de rijbaan, verbod zwaar verkeer blijven onverminderd van kracht.

Fase 3 duurt tot februari 2020. Fase 4 (01/03/2020 - 05/03/2020) bestaat uit het asfalteren van de rijweg. Enkel plaatselijk verkeer is dan mogelijk. Het doorgaand verkeer moet dan de omleiding via de autostrade te volgen. Fase 5 (01/03/2020 - 05/03/2020) is het aanbrengen van belijningen en markeringen. Fase 6 (01/03/2020 - 05/03/2020) zijn de beplantingswerken.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Liesbet Van bavel

    Wanneer stopt dat eens ze werken en werken maar mij hebben ze geleerd dat je aan iets begint moet je het afmaken ook anders moet je er niet aan beginen ook

  • Luc Vertaelen

    aan bewoners wordt niet naar hun mening gevraagd, wel verplicht om te gaan stemmen zodanig dat er weer niets verandert in belgie barst