Wandelen en fietsen langs 24.000 krokussen

Stichting Verhalis organiseert op zondag 6 maart een wandel- en fietstocht langs het Dodendraadtraject tussen Zundert (Nederland) en Wuustwezel.

Langs dat traject, 11,5 kilometer, werden de voorbije maanden 24.000 witte krokussen aangeplant. De wandelroute loopt langs twee kilometer krokussen en komt onder andere langs de uitkijktoren 'de Klot' en de reconstructie van de Dodendraad. Hier vertelt een gids over de geschiedenis van deze grensversperring uit WO I. De wandeling voert je ook door natuurgebied 'de Maatjes', een nat gebied, dus laarzen zijn aangewezen.


De fietsroute loopt vrijwel langs het landkunstwerk van 24.000 witte krokussen. Halverwege de route is er koffie en thee te koop in de kantine van visclub 'de Maatjes'.


De wandeltocht vertrekt elk half-uur, onder leiding van een gids vanaf 12 uur (tot 14 uur), vanaf de kantine van visclub 'de Maatjes', Hanneke Wiewau, Nieuwmoer. Fietsers kunnen vertrekken vanaf 12 uur vanuit pannenkoekenhuis Jaislings Specials aan de Wernhoutseweg 181-183. De fietsroute is ongeveer 30 kilometer. (VTT)