Sint-Quiriniusprocessie eindigt halverwege door stortvlaag

Pastoor Jan Simons en organisator Frans Van Hasselt aan de heilige Quirinius.
Benoit De Freine Pastoor Jan Simons en organisator Frans Van Hasselt aan de heilige Quirinius.
De jaarlijke Sint-Quirinusprocessie startte onder een lekker lentezonnetje maar regende halverwege de tocht volledig uit. Pastoor Jan Simons en zijn gevolg vluchtten zondagvoormiddag de kerk in en lieten de dienst daar nog even verder lopen. “Hopelijk zijn onze kostuums droog tegen de volgende editie.”

Helemaal uitgedost en met het beeld van de heilige Quirinus op de schouders startten de deelnemers van de Sint-Quiriniusprocessie zondagvoormiddag met goede moed. “Het was aanvankelijk koud maar erg zonnig”, zegt organisator Frans Van Hasselt. “Na de verering van de relikwie kon de processie vertrekken. Al onze groepen waren goed bevolkt met kinderen van de school en de jeugdverenigingen. Dat doet ons altijd deugd. Er werd op verschillende stopplaatsen gezongen en gebeden. Maar één fikse regenbui met enorme rukwinden aan de Hofdreef deed de processie uitéénvallen.”

De deelnemers zochten massaal beschutting tegen de regen, kinderen liepen in chaos door elkaar en de beelden en relikwieën werden in allerijl terug naar de kerk gedragen. “Daar werd de processie uiteindelijk ontbonden om van kledij te wisselen. We willen iedereen bedanken voor de inzet tijdens de voorbereidingen en de verenigingen die hun peterschap weer hebben aangenomen. Ook de muziekmaatschappijen trotseerden het slechte weer, waarvoor dank. Hopelijk zijn onze kostuums droog tegen de volgende editie”, lacht Frans nog.

In de namiddag kon er alweer terug gelachen worden op de Loenhoutse Meikermis.

Benoit De FreineReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.