Omgeving kapel Sterbos volledig opgeknapt

De omgeving van de kapel kreeg onder meer zitbanken. "Het moet een ontmoetingsplaats worden."
Toon Verheijen De omgeving van de kapel kreeg onder meer zitbanken. "Het moet een ontmoetingsplaats worden."

De omgeving van de kapel in het Wuustwezelse gehucht Sterbos is weer volledig in ere hersteld. De omgeving was de voorbije jaren een beetje verloederd geraakt, maar door een project van 'Buiten-gewone plekjes' van het Regionaal Landschap is de omgeving opgefleurd. "We hebben het samen met de buurtbewoners gedaan", zegt schepen Karel Breugelmans. "We hebben gekozen voor een heraanleg in een stervorm die uiteraard verwijst naar de naam Sterbos."


Heel de omgeving kreeg nieuwe beplanting en de haagstructuur vormt een ster. "De planten moeten ook bijen en vlinders aantrekken. Er is ook een bijenhotel gemaakt en we hebben er vier zitbanken geplaatst. Hopelijk kan het pleintje aan de kapel nu een echte ontmoetingsplaats worden voor de buurt."


Het pleintje wordt nu zondag officieel ingehuldigd tijdens de jaarlijks Sint-Antoniusviering. Na de eucharistieviering die opgeluisterd wordt door jachthoornblazers, kan iedereen die het wil zijn paarden of andere (huis)dieren laten zegenen. De kinderen zullen allemaal mezenbollen meekrijgen die ze dan thuis in de bomen kunnen hangen. (VTT)