Niet één maar twee dagen topsport

MARTEN VAN RIEL MAAKT COMEBACK OP STERKE PEER TRIATLON

Organisator Marc Herremans is apetrots dat hij een officiële Europese triatlonwedstrijd naar zijn thuisdorp Wuustwezel kon halen.
Archieffoto Klaas De Scheirder Organisator Marc Herremans is apetrots dat hij een officiële Europese triatlonwedstrijd naar zijn thuisdorp Wuustwezel kon halen.
De Sterke Peer Triatlon van initiatiefnemer Marc Herremans is al jaren een sterkhouder in het midden van augustus. Maar de grootste triatlon van het land pakt dit jaar uit met een tweede dag met een sprinttriatlon voor de ETU Cup, de Europabeker voor triatleten. Wuustwezelnaar Marten Van Riel hoopt er zijn comeback te maken.

De Sterke Peer Triatlon, vorig jaar nog goed voor 1.300 deelnemers, is ondertussen al aan zijn elfde editie toe. Jaarlijks rekent initiatiefnemer Marc Herremans al op tientallen vrijwilligers die zich in het zweet werken. Voor de tweede dag worden nu nog extra manschappen opgetrommeld, want dit jaar eindigt het niet bij de afterparty van zaterdag 12 augustus op zondag 13 augustus.

Internationaal

"We koppelen er inderdaad dit jaar een Europese wedstrijd voor de elite aan, zowel bij de dames als de heren", zegt Marc Herremans. "En daar mogen we trots op zijn, want het is al even geleden dat we een wedstrijd van internationaal niveau op ons grondgebied hadden. Hopelijk wordt het een traditie."


De inschrijvingen lopen intussen vlotjes binnen. Vooral Belgen en Nederlanders, maar ook een Hongaar en een Australiër zullen van de partij zijn. "Dit wordt uniek voor de bezoekers én de deelnemers", glundert Herremans.

Goede doelen

"Het leuke is dat de supporters zondag de deelnemers verschillende keren aan het werk kunnen zien. En alles blijft draaien rond sfeer en gezelligheid met een hoop randanimatie. De opbrengst gaat ook naar goede doelen. Dit jaar zijn dat naast de To Walk Again foundation ook de LGD vzw (voor een vijfjarig jongetje met de uiterst zeldzame ziekte van Gorham-Stout, red.), Casa Ametza (voor gespecialiseerde ondersteuning voor mensen met een zorgvraag en de Sociale Kruidenier De Cirkel, red.)."


Eén triatleet heeft de wedstrijd van zondag 13 augustus alvast met stip genoteerd. Marten Van Riel, zelf uit Wuustwezel, wil er dan zijn comeback maken. Hij is nog maar net herstellende van een zware blessure die hij in februari opliep.


"Ik sta absoluut nog niet ver, maar midden augustus moet realistisch zijn om er weer te staan", zegt Marten Van Riel. "Dan kan ik me misschien ook al eens bewijzen met het oog op het WK later dit jaar. Het is ook nog eens leuk om een wedstrijd van dit niveau in eigen land te lopen én dan nog eens in eigen dorp ook. Ikzelf verwacht er niet alleen veel van, maar mijn familie en vrienden waarschijnlijk ook (lacht)."


Alle informatie vind je terug op www.triathlonwuustwezel.be