Loenhout wint de strijd om de beste likeur (en de beste deelgemeente). “We leggen er ons bij neer, maar wat met Gooreind ?”

Een kleine honderd mensen kwamen de likeurs proeven zondag.
Repro Toon Verheijen Een kleine honderd mensen kwamen de likeurs proeven zondag.
De strijd lijkt gestreden. De winnaar is bekend. Loenhout lijkt de overwinnaar te zijn geworden van de strijd om ‘de beste deelgemeente’. Na het nachtburgemeesterschap werd een strijd gevoerd om de beste likeur, een strijd die op poten werd gezet door aanstoker Thomas Cuyvers van Sterkstrokers in Hoogstraten. 

Job Bogaerts en Kristof Van Hasselt kruisten eerder dit jaar al de degens omdat beiden de titel van nachtburgemeester opeisten. Om het verhaal nog een ludiekere insteek te geven, besloot Wuustwezel onder impuls van cafébaas Harry Smeulders (Posthuis), Kristof Van Hasselt, Maria Denissen, Gert Janssen en Albine Van Santvliet de buren uit Loenhout uit de dagen. Job Bogaerts, Dolf Breugelmans (café Kievit), Marleen Vermeiren en Karin Francken gingen de uitdaging aan. Doel: het maken van de lekkerste likeur.

Een honderdtal bezoekers kwam zondag op de grensscheiding tussen Wuustwezel en Loenhout, de brug aan de Donkweg, proeven. Het resultaat was duidelijk : 40 stemmen voor Loenhout, 21 voor Wuustwezel en 19 voor een mix van de twee likeurs. “Goed, we zullen er ons dan maar bij neerleggen”, lacht nachtburgemeester van Wuustwezel Kristof Van Hasselt. “Ze hebben eerlijk gewonnen. We vonden het vooral een ludiek idee en we zijn blij dat we met deze actie ook een centje hebben kunnen inzamelen voor vzw ‘t Spectrum.”  Of het hierbij blijft ? “Daar zullen we ons over beraden en schijnbaar wil Gooreind zich ook moeien in de strijd ? Dat ze ons dan maar uitdagen”, zegt Job Bogaerts.

Wie wint op 28 april ? Loenhout of Wuustwezel ?
RV Wie wint op 28 april ? Loenhout of Wuustwezel ?

De opbrengst van de ludieke battle, zo'n 465 euro, gaat naar vzw ‘t Spectrum. Zij zullen het geld gebruiken om hun nieuwe keuken te financieren.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.