Leerlingen Stella Matutina stappen met klimaatplan naar gemeentebestuur

De jongeren van Stella Matutina samen met schepen Sus Vissers en burgemeester Dieter Wouters.
Laenen De jongeren van Stella Matutina samen met schepen Sus Vissers en burgemeester Dieter Wouters.
Een delegatie van een elftal leerlingen van Stella Matutina in Wuustwezel zijn met hun klimaatplan naar het gemeentebestuur van Wuustwezel getrokken. De elf leerlingen namen eerder ook deel aan de klimaatmars in Brussel. De school benadrukt dat de leerlingen met goedkeuring van de school en de ouders hebben meegedaan.

De leerlingen hebben enkele concrete voorstellen gedaan voor de aanpak van de klimaatproblematiek. “We denken bijvoorbeeld aan meer en uitgebreid openbaar vervoer naar pakweg Kalmthout of buurgemeente Hoogstraten”, zeggen de leerlingen. “Ook in het weekend na 00.30 uur. We denken ook aan meer en grotere vuilbakken. We willen ook meer bomen die het fietspad scheiden van de rijbaan.”

Burgemeester Dieter Wouters beloofde om voor de bussen aan te dringen bij De Lijn. Meer vuilbakken ziet schepen Sus Vissers dan weer niet zitten. “Dat trekt sluikstort aan en dat willen we vermijden. We denken er ook aan om de blauwe zakken voor PMD te vervangen door een plastic bak.” Het gemeentebestuur hoopt nu ook dat de elf leerlingen van Stella Matutina ambassadeur voor het klimaat willen worden.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.