Leerlingen en oud-leerlingen nemen afscheid van ‘t Blokje

In de gang werden oude klasfoto’s opgehangen.
Klaas De Scheirder In de gang werden oude klasfoto’s opgehangen.
De gemeentelijke jongensschool in Loenhout Gemeenteschool ’t Blokje krijgt een nieuwe school. In september verhuizen leergroepen 3, 4, 5 en 6 al naar de nieuwe gebouwen. Daarna start fase 2 van de werken en worden de gebouwen in de Kerkblokstraat afgebroken om plaats te maken voor de nieuwe gebouwen. Dit weekend werd feestelijk afscheid genomen van ‘t Blokje.

De school in de Kerkblokstraat is eigenlijk de oude ‘jongensschool’. De gemeentelijke jongensschool werd opgericht in 1876 in de Kerkblokstraat. Eerst was er het schoolhuis met aanpalende klassen tegen de straatkant. Later volgden de andere klassen en de speelplaats.

Maar dit stukje geschiedenis verdwijnt in september. Dan wordt ‘t Blokje afgebroken en komt er een gloednieuw schoolgebouw in de plaats. Opdat iedereen gepast afscheid zou kunnen nemen, werd het schoolgebouw nog eens opengesteld voor iedereen. 

Speciaal voor die gelegenheid zette de school nog eens de deuren open voor jong en oud. Zo konden zowel de huidige leerlingen als de oud-leerlingen herinneringen ophalen. In de gangen werden oude klasfoto’s opgehangen. Voor sommigen was het even zoeken naar hun jonge ik of was het aan de kinderen om hun mama of papa als kind te zoeken. 

Op de speelplaats werden oude herinneringen opgehaald
Klaas De Scheirder Op de speelplaats werden oude herinneringen opgehaald
In de gang werden oude klasfoto’s opgehangen.
Klaas De Scheirder In de gang werden oude klasfoto’s opgehangen.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.