Groot drugslab voor ‘crystal meth’ opgerold in Wuustwezel, zeven verdachten opgepakt

Deze oude verlaten varkensstal in Gooreind (Wuustwezel) werd vermoedelijk gebruikt voor het volledige productieproces van methamfetamine of ‘crystal meth’.
VTT Deze oude verlaten varkensstal in Gooreind (Wuustwezel) werd vermoedelijk gebruikt voor het volledige productieproces van methamfetamine of ‘crystal meth’.
De federale gerechtelijke politie heeft een groot drugslaboratorium opgerold in Wuustwezel. Zeven mannen werden gearresteerd, dat bevestigt het Antwerpse pakket. Het zou om het eerste opgerolde drugslab voor ‘crystal meth' gaan in ons land.

De politie kreeg info over de productie van synthetische drugs in een afgelegen varkensboerderij aan Noordheuvel in Gooreind (Wuustwezel). Na verder onderzoek besloot de politie op vorige week donderdag tussen te komen. Er werd een groot druglabo aangetroffen voor het volledige productieproces van methamfetamine, inclusief het vacuüm verpakken van het afgewerkte product. Er werd meer dan vier kilogram zogenoemde ‘crystal meth’ gevonden. In drie garageboxen stonden apparatuur en chemicaliën opgeslagen.

Zeven mensen konden in de varkensboerderij opgepakt worden. Een 62-jarige Belg uit Wuustwezel, twee Nederlanders van 36 en 40 jaar, drie Mexicanen van 26, 28 en 54 jaar en een 55-jarige Colombiaan. Het Laboratorium voor Technische en Wetenschappelijke Politie (LTWP) van de federale politie deed een sporenonderzoek. Ook het Nationaal Instituut voor Criminalistiek en Criminologie (NICC) en Clan Lab Response Unit (C.R.U.) hebben op de site verder onderzoek gedaan. De Civiele Bescherming stond in voor de ontmanteling en het opruimen van het drugslab.

Het onderzoek onder leiding van de onderzoeksrechter en door de federale gerechtelijke politie wordt verdergezet. Het zou om het eerste Belgische drugslab gaan waar crystal meth wordt geproduceerd.

In november 2017 passeerden de autoriteiten ook al in Noordheuvel in Gooreind. Toen werd er een plantage ontmanteld met ongeveer 2.500 cannabisplanten. Het gaat om een landelijke plek met weinig beweging die blijkbaar drugsproducenten aantrekt.

Deze oude verlaten varkensstal in Gooreind (Wuustwezel) werd vermoedelijk gebruikt voor het volledige productieproces van methamfetamine of ‘crystal meth’.
VTT Deze oude verlaten varkensstal in Gooreind (Wuustwezel) werd vermoedelijk gebruikt voor het volledige productieproces van methamfetamine of ‘crystal meth’.6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jan vanderwallen

  Breaking Bad life in België en uiteraard in het Antwerpse.

 • Castermans Michel

  Opgeruimd staat netjes! Hopelijk kunnen ze het rap in de kiem smoren!

 • Peter Janssens

  Te veel naar Breaking Bad gekeken. Geweldige serie.

 • Didi Bellens

  Goed gedaan van de politie. Doe zo maar verder.

 • Nathalie Vanoutryve

  De crème de la crème van de onderwereld ... Belgen, Nederlanders, Mexicanen en columbianen in een boerendorp in Antwerpen. We staan op de wereldkaart