Gooreinds dorpsplein krijgt weer een nieuwe boom

De leerlingen hielpen de schepen en burgemeester met planten, want alleen konden ze dat zeker niet.
Klaas De Scheirder De leerlingen hielpen de schepen en burgemeester met planten, want alleen konden ze dat zeker niet.
Het dorpsplein van Gooreind is opnieuw opgefleurd met enkele bomen nadat vorige week in de tuin van de pastorie een meer dan honderd jaar oude beuk gerooid moest worden. In de plaats is maandag een Amerikaanse tulpenboom gepland.

“Inderdaad een exoot, maar hij wordt hier al meer dan honderd jaar gepland”, vertellen schepen Sus Vissers en burgemeester Dieter Wouters. Voor het planten kregen de twee en de mannen van de technische dienst overigens de hulp van enkele kinderen van de lagere scholen van Gooreind. “Het is ook een bij- en vlindervriendelijke boom en hij draagt mooie, witte bloemen in de maanden mei en juni. Het gaat om een exemplaar dat we bij een plaatselijke boomkweker hebben gevonden die al zo’n acht meter hoog is. Bovendien is hij al wat gewend aan de Gooreindse grond (lacht).” De andere beuken in de omgeving zijn nog getest en kunnen zelfs stormwinden aan van 160 kilometer per uur.

De oude beuk die gerooid is, was echt wel zwaar aangetast. “Een dubbel gevoel”, zegt Wouters. “Zo’n monument kappen ligt altijd gevoelig, maar wie de beelden heeft gezien weet dat we geen risico konden nemen. De kans was zelfs groot dat hij de zondagstorm niet overleefd zou hebben. Een deel van de boom zullen we nu in het park laten liggen als speelelement.”

De komende dagen worden op het hele grondgebied van Wuustwezel overigens nog 120 nieuwe bomen aangeplant.

En als dank trakteerde de gemeente met pizza via Il Divino di Milano.
Klaas De Scheirder En als dank trakteerde de gemeente met pizza via Il Divino di Milano.
Zo zag de boom eruit na het rooien. De gemeente kon geen risico meer nemen.
RV / Dieter Wouters Zo zag de boom eruit na het rooien. De gemeente kon geen risico meer nemen.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.