Gemeente koopt drie nieuwe wagens op aardgas

De gemeente investeert opnieuw in een groener wagenpark.
Repro Toon Verheijen De gemeente investeert opnieuw in een groener wagenpark.
De gemeente Wuustwezel neemt opnieuw drie wagens op aardgas in gebruik en het personeel krijgt elektrische fietsen ter beschikking. Op verschillende plaatsen in de gemeente worden ook fietsenstallingen geplaatst om inwoners vaker de auto te laten staan. 

De gemeente stelde in 2015 een klimaatactieplan op met de bedoeling tegen 2020 klimaatneutraal te worden. Dat jaar werden de eerste twee voertuigen op aardgas aangekocht. 

“En nu komen daar nog eens drie bij omdat we toch drie voertuigen moesten vervangen”, zegt schepen Sus Vissers (CD&V). “De aankoopprijs is vergelijkbaar met die van een klassiek voertuig. Maar vooral : er is 95 procent minder uitstoot van fijnstof en de helft minder stikstofoxiden. We besparen ook 30 tot 50 procent op de brandstofkosten.”

De gemeente kocht ook vijf elektrische fietsen. Om de inwoners van de gemeente te stimuleren meer de fiets te gebruiken, worden op verschillende plaatsen fietsenstallingen geplaatst. “We hebben fietsenrekken gezet in de Kloosterstraat, de sporthal Eikendreef, de nieuwe wijk Achter d’Hoven en staan er nog fietsenstallingen gepland voor onder meer de nieuwe bushaltes aan de Kampweg en de Dorpsstraat”, besluit Vissers.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.