Gasthuisstraat wordt enkel ‘s ochtends schoolstraat

De Gasthuisstraat is vanaf nu een schoolstraat. De straat wordt op schooldagen afgesloten van 8.10 tot 8.30 uur.
Laenen De Gasthuisstraat is vanaf nu een schoolstraat. De straat wordt op schooldagen afgesloten van 8.10 tot 8.30 uur.
De Gasthuisstraat is vanaf vandaag (maandag) een schoolstraat bij het begin van de schooldagen. De straat wordt dan afgesloten van 8.10 tot 8.30 uur.

Het idee om de straat ’s morgens om te vormen naar een schoolstraat, kwam van de school Klim Op. “De vraag naar een schoolstraat kwam vanuit ons oudercomité”, zegt directeur Jan Peeters. We zijn dan in overleg gegaan met de politie, de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV), het gemeentebestuur en de buurtbewoners om een breed draagvlak te creëren. We kwamen tot de conclusie dat de schoolstraat enkel ’s morgens een meerwaarde is. ’s Avonds is het minder druk aan de schoolpoort omdat de kinderen in rijen naar verzamelpunten in de buurt worden begeleid.”

Het gaat voorlopig om een proefproject tot het einde van het schooljaar. Daarna wordt het geëvalueerd. “Bij een positieve evaluatie kunnen we volgend schooljaar overgaan tot een definitieve invoering. We plaatsen nu tijdelijke borden en dranghekken die mogelijks vanaf september een definitief karakter krijgen”, zeggen de schepenen Mai Van Thillo en Rit Luyckx. “Daarnaast gaan we héél de schoolomgeving van Klim Op en VBS Mater Dei onder de loep nemen. Daar werd al over gebrainstormd met een groep van ouders, buurtbewoners, gemachtigde opzichters en andere geïnteresseerden.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.