Eerste kavels Achter d' Hoven te koop

Een impressie vanuit de tuin van het project De Wissel.
Toon Verheijen Een impressie vanuit de tuin van het project De Wissel.
De gemeente en intercommunale Igean starten binnenkort met de verkoop van 29 kavels van de verkaveling Achter d' Hoven. Daar komen op termijn een 150 nieuwe woongelegenheden. Op de site van Hubo, die aansluit aan het Achter d' Hovenplein, zijn de bouwwerken voor zeventig appartement en vier handelspanden gestart.

Het project Achter d'Hoven bestaat in totaal een 6 hectare tussen de Dorpsstraat, Bredabaan, Kloosterstraat en het Achter d'Hovenplein. "We plannen een informatieavond op 21 maart, waar de verkaveling en de prijzen en verkoopsvoorwaarden worden toegelicht", vertelt een woordvoerder van Igean. "We mikken op vooral kandidaat-kopers die een duidelijke binding hebben met de gemeente en die nog geen eigendom bezitten." Na de eerste 29 kavels komen er later nog eens 21 op de markt.


Het grote woonproject Achter d'Hoven krijgt in totaal zes nieuwe straten en vier verbindingspaadjes. De wegenwerken zijn al gestart. De zes straten krijgen de naam Lange Mie, Sterke Peer, Nieuwe Buiten, Poorthof, Boomgaard en De Wissel. De verbindingspaadjes heten straks Vinkenpad, Mulderpad, Vlinderpad en Kerkenpad.


Aansluitend op het project Achter d' Hoven zijn aan de kant van de Bredabaan, op de voormalige site van Hubo, bouwwerken van nog een groot project gestart. Op het project De Wissel komen een zeventig appartementen en vier handelszaken.over


De informatieavond voor de 29 kavels van Igean vindt plaats in Gemeenschapscentrum Kadans op 21 maart om 19.30 uur. (VTT)

Een impressie van het project De Wissel.
Toon Verheijen Een impressie van het project De Wissel.