Centrum autovrij voor eerste dorpsdag

MEER DAN 180 ORGANISATIES STELLEN ZICH VOOR AAN GROOT PUBLIEK

Kelly Coucheir
De gemeente lanceert in samenwerking met het Dorpsdagcomité en project2990.be de allereerste dorpsdag op de Bredabaan in het centrum. Op zondag 27 september stellen meer dan 180 handelaars, ondernemers en verenigingen uit de gemeente hun activiteiten en producten voor.

"Met het inrichten van deze eerste dorpsdag willen we de mensen in Wuustwezel samenbrengen", zegt Sus Vissers, schepen van Economie (CD&V). "We zijn er dan ook trots op dat er op grote schaal gereageerd werd om mee te doen. Al 180 organisaties hebben zich ingeschreven. Dat gaat van handelaars, vzw's, vrije beroepen en allerlei verenigingen tot buurtcomités. Samen hebben ze allerlei uiteenlopende activiteiten in petto, een mooi recept om er een toffe eerste dorpsdag van te maken."

Verkeersvrij

Ter gelegenheid van de allereerste dorpsdag wordt de Bredabaan verkeersvrij. "We maken de 1,2 kilometer Bredabaan van de Biest tot aan de Slijkstraat, waarover het parcours van de dorpsdag loopt, die middag autovrij", zegt Vissers. "We voorzien een bewaakte fietsenstalling. In het kader van de duurzame mobiliteit nodigen we de mensen uit de omgeving zo veel mogelijk met de fiets te komen en Wuustwezel te ontdekken."

Programma

Het programma van de dorpsdag ziet er indrukwekkend uit. "We hebben een mix van muzikale optredens, een dj, blues en lokaal talent op drie verschillende podia", zegt Vissers. "Verder is er ook straatanimatie met een ballonwedstrijd, kinderanimatie met een schminkstand en springkastelen, demonstraties door de verenigingen, een spinning wheel marathon, een panoramisch zicht vanuit een hoogtewerker en een rommelmarkt op het plein Achter d' Hoven."

Eindejaarsactie

De dorpsdag komt er op vraag van het Dorpsdagcomité in samenwerking met project2990.be, de Wuustwezelse ondernemersvereniging, en met steun van de gemeente. "Na deze dorpsdag gaan we voor een eindejaarsactie zoals er nog nooit één in de streek heeft plaatsgevonden", zegt Stef Allegaert van project2990.be. "Bij tientallen winkeliers zullen shoppers tijdens de maand december stempels kunnen verzamelen om kans te maken op mooie prijzen, die in totaal in de duizenden euro's zullen lopen. Op die manier willen we de mensen terug met elkaar in contact brengen."


Collega Guy Van den Eynde heeft nog een verrassing. "We willen ook de kerstmarkt, op de zondag voor Kerstmis nieuw leven inblazen. In hoogdagen participeerden hieraan zeventig deelnemers. Ook hier is het de bedoeling dat er standhouders van heel de gemeente zich voorstellen. Dat zal het dorpsleven ook ten goede komen."


De dorpsdag vindt plaats op 27 september van 13 tot 18 uur op de Bredabaan in Wuustwezel.