Carrera Neefs zetelt officieel als onafhankelijke

Carrera Neefs samen met Marc Vanden Branden van Vlaams Belang.
RV / Facebook Carrera Neefs samen met Marc Vanden Branden van Vlaams Belang.
Carrera Neefs zal vanaf de gemeenteraad van maandag 28 januari officieel zetelen als onafhankelijke. Ze werd na de installatievergadering van 8 januari uit N-VA gezet na haar dissident stemgedrag bij de verkiezing van de politieraad.

Carrera Neefs kwam bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018 op voor N-VA en geraakte verkozen. Tijdens de installatievergadering van de nieuwe gemeenteraad op 8 januari stemde ze op een kandidaat van Vlaams Belang voor een zitje in de politieraad in plaats van voor de kandidaat van N-VA. Na de vergadering werd ze uit de plaatselijke afdeling gezet. 

Carrera Neefs maakte daarna bekend de overstap te maken naar Vlaams Belang, maar officieel kan dat niet, dus moet ze als onafhankelijke zetelen. Ze gaf wel te kennen de interne vergaderingen van Vlaams Belang bij te wonen en ook hun stemgedrag in de gemeenteraad te volgen. Vlaams Belang heeft twee zetels. 

Carrera Neefs heeft haar beslissing ook officieel meegedeeld in een brief aan de gemeenteraad die ze op 15 januari verstuurde. 
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Luc van der Schoepen

    Getuigt van veel moed.