Cannabisplantage vlak bij speelpleintje opgedoekt

Leden van de Civiele Bescherming vernietigen de cannabisplantjes met de hakselaar.
Toon Verheijen Leden van de Civiele Bescherming vernietigen de cannabisplantjes met de hakselaar.
De speurders van de federale gerechtelijke politie (FGP) Turnhout zijn gisteren in alle vroegte binnengevallen op drie adressen in Hoogstraten, Loenhout en Gooreind. Op alle drie de adressen werden cannabisplantages aangetroffen. Die in Hoogstraten lag in een klein gebouw achter een woning in de Gelmelstraat op amper 50 meter van het park/speelplein Den Dijk.

Het onderzoek kwam er na een rechtshulpverzoek uit Nederland. De speurders vielen dinsdagmorgen op de drie locaties tegelijkertijd binnen. Al werden niet meteen de grove middelen ingezet, want in Hoogstraten werd nog enkele uren een surveillance opgezet in de hoop dat er nog verdachten zouden opduiken. Pas in de latere namiddag werden de opruimingswerken daar aangevat. Daarvoor werd onder meer de Civiele Bescherming ingezet. De planten werden op alle adressen ter plaatse vernietigd.

Nederlanders opgepakt

De grootste plantage werd aangetroffen in Gooreind (Wuustwezel). "Daar hebben we in een pand vijf kweekkamers aangetroffen met in totaal 2.480 cannabisplanten en nog eens 329 bloempotten waarvan de plant al geoogst was", vertelt Inge Delissen van het parket in Turnhout. "Op de plantage in Loenhout ging het ook om vijf kweekkamers met in totaal 621 planten en 155 bloempotten waaruit al geoogst was." De kleinste plantage was die in Hoogstraten in de Gelmelstraat. Daar groeiden 515 planten. Dat schuurtje ligt pal naast het weggetje naar het speelplein Den Dijk waar dagelijks toch heel wat mensen passeren. Het gerecht heeft drie Nederlanders opgepakt van 25, 27 en 38 jaar oud. Ze zijn aangehouden door de onderzoeksrechter. (VTT)