Café Far West pakt uit met buitenbar

Kaat, Asha en Guy op het nieuwe terras.
Foto Dirk Laenen Kaat, Asha en Guy op het nieuwe terras.
Het bleef de voorbije weken opvallend stil in café Far West in de Oud-Dorpsstraat, maar sinds gisterenavond vloeit er weer volop bier uit de tapkranen. De uitbaters hebben de zaak volledig vernieuwd, met een groot buitenterras. Onder de buitenbar zijn zelfs privé-feestjes mogelijk.

Café Far West, een begrip in het noorden, was jarenlang eigendom van de familie Jochems, maar werd eind vorig jaar overgenomen door drie vennoten. In februari werd het café gesloten voor een complete make-over. Aanvankelijk dachten ze de klus te klaren op een drietal weken, maar het zijn er zes geworden. "Maar we zijn zo trots als een pauw", vertelt mede-eigenaar Bjorn Geysen. "We hebben het grondig aangepakt. Binnen is zowat alles vernieuwd. Het café is nu ook veel lichter, zonder uiteraard in te boeten aan gezelligheid."


Maar de grootste verandering is buiten. "Zo'n 150 mensen kunnen genieten van ons splinternieuwe terras", vertelt Bjorn. "Er is ook een grasveld met een trampoline voor de kinderen. We hopen zo te mikken op gezinnen met kinderen. Er is ook een buitenbar onder een luifel. Die kan eventueel dichtgemaakt worden, zodat er privé-feestje gehouden kunnen worden."


Ook de bierkaart kreeg een update. "We bieden een vijftigtal speciaalbieren aan omdat daar veel vraag naar is." (VTT)