Bijna 200 inschrijvingen voor tweede dorpsdag

De organisatie van de Dorpsdag heeft 190 inschrijvingen kunnen noteren.
Toon Verheijen De organisatie van de Dorpsdag heeft 190 inschrijvingen kunnen noteren.
De gemeente gaat samen met Project 2990 op 25 september opnieuw een dorpsdag organiseren. De eerste editie vorig jaar lokte 180 deelnemers en zo'n 15.000 bezoekers. Dit jaar hebben er net geen 200 handelaars en verenigingen ingeschreven.

De deelnemers zijn handelaars, vzw's, mensen met vrije beroepen en allerlei verenigingen en buurtcomités. De Bredabaan wordt verkeersvrij gemaakt tussen Biest en de Slijkstraat. "We starten dit jaar wel een uurtje vroeger, want we hebben vorig jaar gemerkt dat voor heel wat bezoekers de tijd net iets te kort was", zeggen schepenen Sus Vissers (CD&V), Mai Van Thillo (CD&V) en Stef Allegaert van Project 2990. "Daarom beginnen we nu al om 12 uur. De rommelmarkt aan Hagelkruis start al wel om 9 uur."


Er zullen ook optredens zijn en een sleehelling van dertig meter lang en vijf meter hoog. De organisatie zorgt ook voor twee bewaakte fietsenstallingen aan de HUBO en aan de Slijkstraat. "We voorzien ook heel wat afvaleilanden en de cateraars stimuleren we om herbruikbaar materiaal te gebruiken." Er zullen ook meer toiletten staan die ook beter zichtbaar zullen zijn. De tweede dorpsdag vindt plaats op 25 september tussen 12 en 18 uur. (VTT)