Andersvaliden op de planken

De acteurs van Gewoon Anders brengen een heel jaar lang het komische drama 'Vermist'.
Foto Klaas De Scheirder De acteurs van Gewoon Anders brengen een heel jaar lang het komische drama 'Vermist'.
Ook met een handicap kan je een schitterend acteur zijn. Dat bewijzen de mensen van toneelgroep 'Gewoon Anders'. Een heel jaar hebben ze het komische drama 'Vermist' gerepeteerd. Vanaf morgen spelen ze voor het publiek.

Regisseur Erwin Van Nispen (42) is directeur van het Revalidatiecentrum en het Buitengewoon Onderwijs Berkenbeek in Wuustwezel en voorzitter van toneelgroep Amatogo. Voor hem is werken met andersvaliden een uitdaging. "Het vraagt van iedereen, acteurs en medewerkers achter de schermen, een enorme inspanning, maar spelen met deze mensen geeft veel voldoening. Als je ze allemaal bij elkaar brengt, reageren ze enthousiast en sommigen bloeien helemaal open. Deze mensen krijgen het gevoel dat ze iets betekenen. Sommigen hebben zelfs talenten maar kregen nooit de kans om ze te tonen."


De acteurs van Gewoon Anders komen uit verschillende dagcentra. Peter Goetgebuer verblijft in het Sterrenhuis Brasschaat. "Ik heb twee stukjes tekst en dat was best moeilijk om te onthouden. Soms is het me voorgezegd maar ik heb het ook veel zelf gelezen. Mijn vrienden bewonderen me omdat ik nu toneel speel."


De voorstellingen hebben vanaf morgen plaats in de Ekerse Theaterzaal. Toegangskaarten kosten 10 euro via ludentia@olo.be (FSE)