‘t Blokje zwaait gebouwen in Kerkblokstraat uit met opendeurdag vol nostalgie

Een oude klasfoto uit 1957...
RV Een oude klasfoto uit 1957...
De gemeenteschool ’t Blokje organiseert op 18 mei een speciale opendeurdag in de school. Na de grote vakantie start immers de afbraak van de gebouwen in de Kerkblokstraat en daarmee verdwijnt een stukje geschiedenis.

De nieuwbouwwerken van school ’t Blokje startten vorig jaar. De eerste fase nadert stilaan het einde. “De bedoeling is dat in september de leerlingen van de leergroepen drie tot zes verhuizen naar de nieuwe gebouwen”, zegt Peter Van Gils van ’t Blokje. “Aansluitend starten de werken van fase twee. Dan worden de gebouwen in de Kerkblokstraat afgebroken om plaats te maken voor de nieuwbouw.”

Wanneer die gebouwen afgebroken worden, verdwijnt ook een heel stukje geschiedenis. “De school in de Kerkblokstraat is de oude jongensschool die in 1876 werd opgericht”, zegt Peter Van Gils. “Eerst het schoolhuis met de klassen en daarna volgde de speelplaats met nog een aantal klassen. Omdat de gebouwen verdwijnen bieden we iedereen op 18 mei de kans om tussen 14.30 en 22 uur nog eens door de gebouwen te komen wandelingen en herinneringen op te halen in de klassen, de gangen, de refter. We stellen ook oude foto’s en oud schoolmateriaal tentoon.” Op het terras op de speelplaats kan iedereen nog wat nagenieten en samen herinneringen ophalen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.