Mario Vandeputte (tweede van links) en Wouter Vanhee (tweede van rechts) zijn sedert 4 uur vanmorgen bezig aan hun Everesting-Challenge op de Fiertelmeers in Ronse.
Volledig scherm
Mario Vandeputte (tweede van links) en Wouter Vanhee (tweede van rechts) zijn sedert 4 uur vanmorgen bezig aan hun Everesting-Challenge op de Fiertelmeers in Ronse. © GEDR

Wouter en Mario beklimmen de Mount Everest op de Fiertelmeers

RonseOm geld in te zamelen voor ‘Fighters against cancer’ lopen en fietsen Mario Vandeputte en Wouter Vanhee uit Oostrozebeke sedert vannacht de Fiertelmeers op en af. Ze willen het aantal hoogtemeters realiseren dat je haalt als je de Mount Everest beklimt: 8.848 meter.

 1. Vzw De Graancirkel en Sint-Vincentius Beveren-Roeselare bundelen krachten tot vzw De Sociale Kruidenier RSL en nemen intrek in RSL Op Post: “We hebben de ambitie om de kleinste sociale kruidenier te zijn”
  Roeselare

  Vzw De Graancir­kel en Sint-Vincentius Beveren-Roeselare bundelen krachten tot vzw De Sociale Kruidenier RSL en nemen intrek in RSL Op Post: “We hebben de ambitie om de kleinste sociale kruidenier te zijn”

  Vzw De Graancirkel en Sint-Vincentius Beveren-Roeselare, twee verenigingen die al jarenlang voedselhulp verlenen, gaan voortaan samen verder als vzw De Sociale Kruidenier RSL. Maandag openden ze hun gloednieuwe stek in RSL Op Post langs de Brugsesteenweg. Daar zetten ze een kwalitatieve voedselbedeling volgens een winkelformule op. Maar ze bieden eveneens een luisterend oor en ondersteuning. “Want we willen onze klanten uit die vicieuze cirkel van armoede halen”, aldus schepen Bart Wenes (CD&V).
 2. Vrachtwagenchauffeurs die lengtebeperking negeren op de bon
  WILSELE

  Vrachtwa­gen­chauf­feurs die lengtebe­per­king negeren op de bon

  De Leuvense politie heeft maandag gecontroleerd op vrachtwagenvervoer. Motorrijders van de verkeersdienst vatten in de voormiddag post in de Weggevoerdenstraat in Wilsele om toe te zien op de lengtebeperking. Drie vrachtwagens langer dan tien meter werden aan de kant gezet voor controle. Bij één vrachtwagen was de geldigheid van de snelheidsbegrenzer vervallen. Hier werd een boete van 2.500 euro voor uitgeschreven. De drie bestuurders mogen ook een boete verwachten voor het negeren van de lengtebeperking.