Willy Naessens wordt gehuldigd als 'Voka Legende'

Willy Naessens.
Foto DCRB Willy Naessens.
De Elsegemse ondernemer Willy Naessens (78) wordt op 21 december in het UFO van de UGent door de Kamer van Koophandel Oost-Vlaanderen gehuldigd als 'Voka Legende'.

De 'Voka Legende' is een carrièreprijs die Voka toekent aan wie tijdens zijn of haar loopbaan de uitstraling van Oost-Vlaanderen op een buitengewone manier wist te versterken. Ondernemer Willy Naessens wordt de vierde 'Voka Legende' en volgt de Gentse burgemeester Daniël Termont op.

Eigen stijl

"Met Willy Naessens huldigen wij een man die ons toont wat het echt betekent ondernemer te zijn", zegt Chris De Hollander, voorzitter Voka-Kamer van Koophandel Oost-Vlaanderen. "Hij nam in zijn bijna 65 jaar durende carrière behoorlijk wat risico, maar wist tegelijk een onwaarschijnlijk duurzaam groeitraject af te leggen. De groep is nu klaar voor een grote internationale sprong. In zijn heel eigen stijl is Willy Naessens een visionair en een groot Oost-Vlaams ondernemer. Hoewel hij zijn bedrijf in één generatie van 0 tot 1.500 medewerkers wist te brengen, is hij steeds zichzelf gebleven. Recht door zee, scherpzinnig, menselijk en met zin voor humor." De Willy Naessens Group omvat 30 bedrijven, goed voor een omzet van meer dan 400 miljoen euro. (TVR)