Verkiezingskoorts in Wortegem-Petegem: gratis comedyavond mag niet, sp.a moet 3 euro vragen voor kaartjes

Nico De Wulf (sp.a/Onafhankelijk) vindt het bedroevend dat zijn partij geen gratis comedyavond mag organiseren.
Ronny De Coster Nico De Wulf (sp.a/Onafhankelijk) vindt het bedroevend dat zijn partij geen gratis comedyavond mag organiseren.
Met nog een kleine maand te gaan, stijgt de verkiezingskoorts in de regio. Sp.a/Onafhankelijk uit Wortegem-Petegem is daardoor zelfs genoodzaakt toegangsgeld te vragen voor haar comedy-avond op 4 mei omdat het anders de sperperiode met de voeten treedt.

In de aanloop naar de verkiezingen moeten de politieke partijen zich aan bepaalde regels houden in het kader van de sperperiode. Ze mogen geen geschenken of gadgets verkopen of verspreiden en er zijn ook strengere regels op vlak van reclame. Sp.a/Onafhankelijk in Wortegem-Petegem ondervindt nog een andere beperking: het mag geen gratis comedyavond organiseren ter gelegenheid van 1 mei, dag van de arbeid. 

Raf Coppens zou op zaterdag 4 mei zijn verkiezingsshow spelen in de parochiezaal van Elsegem. “Gratis”, laat sp.a-voorzitter Nico De Wulf weten. “Maar gezien de sperperiode voor de verkiezingen vond een andere partij het nodig om hierover haar beklag te doen. Een belachelijke houding, want wij hebben niet eens een kandidaat voor de verkiezingen op 26 mei.” 

Het is voor de partij dan ook een tegenvaller: “Onze affiches zijn al enkele weken verspreid en ook in advertenties hadden we aangekondigd dat de comedynight gratis zou zijn. Om het zekere voor het onzekere te nemen en een klacht te vermijden, zijn we nu genoodzaakt om 3 euro te vragen. We hopen dat iedereen dat zal begrijpen, maar ik vind de situatie heel erg bedroevend”, zegt De Wulf.

“Niet zo bedoeld”

Sp.a wil  geen specifieke partij met de vinger wijzen, maar de regiocoördinator van Open Vld Oost-Vlaanderen wil reageren op de heisa. “Het was ons er nooit om te doen om de comedyavond van sp.a te boycotten. We zijn er niet mee bezig om andere partijen schade te berokkenen. We hebben ook nooit een klacht ingediend tegen de activiteit. We waren wel op de hoogte van het initiatief en hebben bij de controlecommissie een adviesvraag ingediend zodat we voor onze partijleden zouden kunnen uitmaken wat wel en wat niet kan in deze periode. De controlecommissie heeft daarop zelf de activiteit van sp.a bekeken en heeft laten weten dat de gratis activiteit niet toegelaten is binnen de verkiezingswetgeving. Van ons mocht de comedyavond perfect gratis blijven.”
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • chris delanghe

    Straks gratis ingangskaarten voor pretparken, festivals en optredens ?. Wat heeft dit nog met deontologische en ethische politieke engagementen te maken. Dat heeft alles van een vlaamse worsten en boerenkermis. En gratis 50 vaten bier..?. voila. Dit is totaal niet meer ernstig. Zou alvast een heel goede verkozene zijn voor het departement feesten en feestelijkheden....De grote maatschappelijke vraagstukken worden daarmee op de kaart gezet. Showtime.

  • nand nuyts

    Nog een van S.pa die niet weet dat gratis niet bestaat.