Schouwbrand wordt zolderbrand en richt veel schade aan in woning aan Wortegemplein

Voor het blussen van de brand hebben politie en brandweer het Wortegemplein en de Waregemseweg afgesloten voor alle verkeer.
Ronny De Coster Voor het blussen van de brand hebben politie en brandweer het Wortegemplein en de Waregemseweg afgesloten voor alle verkeer.
Een huis aan het Wortegemplein in Wortegem heeft maandag flink wat schade opgelopen door een brand op de zolderverdieping.

Aanvankelijk leek het slechts om een schoorsteenbrand te gaan, maar bij aankomst van een team van de brandweerpost Kruishoutem sloegen de vlammen al door het dak van het huis.

Daarop werd versterking gevraagd van de collega’s in Oudenaarde.

De brandweer had het vuur snel onder controle, maar kon niet beletten, dat een deel van de zolderverdieping vrij zware brandschade opliep. De lager gelegen verdiepingen kregen te lijden onder de insijpeling van bluswater.

“Toch ziet het er voorlopig naar uit, dat het huis bewoonbaar blijft”, gelooft Willy Dhondt, gemeenteraadslid in Wortegem-Petegem. De getroffen woning wordt bewoond door zijn dochter en haar gezin met twee tieners. “Zij waren thuis toen de brand uitbrak, maar merkten er zelf niets van: het waren overburen, die rook van onder de dakpannen zagen opstijgen. Zij hebben alarm geslagen”, vertelt Dhondt.

Voor het blussen van de woningbrand hebben politie en brandweer het Wortegemplein en de Waregemseweg afgesloten voor alle verkeer.

Wortegemplein woningbrand
Ronny De Coster Wortegemplein woningbrand
Wortegemplein woningbrand
Ronny De Coster Wortegemplein woningbrandReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.