Recordaantal lopers trotseert wind tijdens Vijfkerkenloop

De Vijfkerkenloop beleeft een topeditie.
Lieke D'hondt De Vijfkerkenloop beleeft een topeditie.
De tiende editie van de Vijfkerkenloop in Wortegem-Petegem is meteen ook de drukst bijgewoonde geworden. Maar liefst 768 deelnemers trotseerden de wind om één van de vier loopafstanden tot een goed einde te brengen.

Voor het eerst stond er ook een halve marathon op het programma. Die passeerde aan de vijf kerken in de gemeente en deed zo de naam van de loopwedstrijd alle eer aan. “Met 280 deelnemers is de halve marathon meteen een schot in de roos”, zegt Peter Cnockaert van de organisatie. “Hetzelfde geldt voor de bike & run, want daar stonden 53 duo’s aan de start.” Of er volgend jaar opnieuw een halve marathon op het programma staat, valt nog af te wachten. “Er komt heel wat bij kijken om zo’n lange afstand in goede banen te leiden. We hebben vandaag 120 seingevers nodig gehad en ook de politie is aanwezig. We moeten nog bespreken of we dat volgend jaar opnieuw gaan doen.” Net als de voorbije jaren kwamen ook de meer recreatieve lopers aan hun trekken tijdens de Vijfkerkenloop. Terwijl de halve marathonlopers en de deelnemers aan de bike & run de gemeente doorkruisten, liepen zij op domein De Ghellinck hun kilometers.

Ook de bike & run is een succes.
Lieke D'hondt Ook de bike & run is een succes.
De Vijfkerkenloop beleeft een topeditie.
Lieke D'hondt De Vijfkerkenloop beleeft een topeditie.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.