Nieuw containerpark opent volgende maand

Inwoners van Wortegem-Petegem kunnen vanaf 21 november terecht op het nieuwe containerpark langs de Waregemseweg. Tussen 12 en 20 november zal het bestaande recyclagepark vanwege de verhuis gesloten zijn.

Begin oktober 2017 startte aannemer RTS uit Zedelgem met de aanleg van het nieuwe gemeentelijk recyclagepark met bijhorende toegangsweg langs de Waregemseweg. Eén jaar later kijkt de gemeente met spanning uit naar de finale fase van het project. “Als alles volgens plan verloopt, wordt de infrastructuur op het oude recyclagepark ontmanteld vanaf maandag 12 november”, laat milieuschepen Willy Dhondt (Open vld) weten. “Tijdens diezelfde werkweek zal het nieuwe recyclagepark worden opgebouwd met de verplaatste infrastructuur. Het einde van de werken is gepland rond maandag 19 november.”

De daaropvolgende dagen zijn nodig om alle andere technische aansluitingen te realiseren, waarna een uitgebreide test van de verplaatste weegbruggen en elektronica kan plaatsvinden. Tussen 12 en 20 november zal het bestaande recyclagepark daardoor gesloten zijn. “Alle betrokken diensten en partijen stellen alles in het werk om de overgang  zo efficiënt en vlot mogelijk te laten verlopen. We hopen tegen woensdag 21 november het nieuwe recyclagepark aan de Waregemseweg te kunnen openen.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.