Klinken op kosten van de gemeente

KLEINE GEMEENTEN TRAKTEREN HUN INWONERS OP NIEUWJAARSRECEPTIE

Nadat Maarkedal en Gavere hun inwoners gisteren al op een nieuwjaarsreceptie trakteerden, zetten ook enkele andere gemeenten de drank koud. Opvallend: het zijn vooral kleine gemeenten die zo'n nieuwjaarsdrink organiseren. De steden doen hier niet aan mee.

Lierde

is de volgende gemeente die haar inwoners verzamelt om op het nieuwe jaar vooruit te blikken. Afspraak: vrijdag 6 januari om 18 uur in het ontmoetingscentrum "De Lier"

Brakel

nodigt zijn inwoners uit om op zondag 8 januari het glas te heffen. De nieuwjaarsreceptie vindt plaats van 11 tot 13 uur op de parking van de Tirse nabij het Marktplein. Doorgaans komen hier ongeveer 1.500 inwoners op af.

Dezelfde dag laat ook

Kluisbergen

de kurken knallen. Daar is de feestzaal Brugzavel plaats van afspraak. Zoals elk jaar zorgt de Koninklijke Harmonie "De Vlaamse Ardennen" voor de muziek. Voor de allerkleinsten is een speelhoek voorzien.

Wortegem-Petegem

blaast verzamelen in de gemeentelijke feestaal aan de Waregemseweg. De nieuwjaarsdrink vindt er plaats op zondag 8 januari van 11 tot 12.30 uur.Op zondag 8 januri zitten en staan ook de inwoners van

Kruishoutem

te toosten op 2017. Hun gemeentebestuur nodigt hen uit naar de gemeentelijke zaal De Mastbloem. Het moet een van de laatste nieuwjaarsrecepties zijn die Kruishoutem nog "afzonderlijk" organiseert, want in 2019 wil Kruishoutem zoals bekend één fusiegemeente vormen met Zingem.

In

Zingem

zelf verwacht het gemeentebestuur de nieuwjaarsvierders al vanaf 10.30 uur voor een hapje en een drankje in de ontmoetingszaal De Mastbloem in Ouwegem.

Het gemeentebestuur van

Zwalm

wacht nog een weekje langer voor de nieuwejaarsontmoeting. De deuren van de gemeentezaal De Zwalmparel zwaaien open op zondag 15 januari om 10.30 uur.

En Oudenaarde, Ronse en Zottegem ? Die organiseren geen nieuwjaarsreceptie. Kennelijk is zo'n traktatie alleen iets waar kleine gemeenten iets voor voelen