Juf Ilse zal nooit vergeten worden: familie, vrienden, collega’s en leerlingen lopen 24 uur voor overleden juf en Kinderkankerfonds

De leerlingen die les kregen van juf Ilse laten ballonnen los.
Lieke D'hondt De leerlingen die les kregen van juf Ilse laten ballonnen los.
Een vijfhonderdtal lopers en wandelaars hebben op domein De Ghellinck in Wortegem-Petegem deelgenomen aan de Run for juf Ilse. Vierentwintig uur lang was er beweging om juf Ilse te gedenken en geld in te zamelen voor het Kinderkankerfonds.

Juf Ilse Michels (45) uit Kruisem overleed op 4 juli aan de gevolgen van pancreaskanker, maar haar familie, vrienden, collega’s en leerlingen van basisschool Het Bollebos in Anzegem zijn haar nog lang niet vergeten. Om haar te eren organiseerden ze samen de Run for juf Ilse, een 24-uren loop. “Er zijn zo’n vijfhonderd deelnemers komen opdagen”, zegt directrice van Het Bollebos Ilse Delombaerde. “Dat is dubbel zoveel als we hadden verwacht. Het is hartverwarmend om te zien dat ook mensen die we niet kennen langskomen om het Kinderkankerfonds te steunen. Er is duidelijk nog warmte in de wereld.” 

Kinderkankerfonds

De keuze om geld in te zamelen voor het Kinderkankerfonds is genomen door juf Ilse zelf. Toen ze nog vocht tegen de ziekte ging haar aandacht in het ziekenhuis al uit naar door kanker getroffen kinderen, omdat ze dat zo onwezenlijk en oneerlijk vond. Het is dan ook niet de eerste keer dat de entourage van Ilse geld inzamelt voor het goede doel. Ilses buddy’s Django Lamont en Davy Van den Berghe liepen op 11 november 2018 van Marathon naar Athene in Griekenland om Ilse te steunen en geld in het laatje te brengen voor het Kinderkankerfonds. Er was op 1 december ook een benefietavond in feestzaal Harmonie in Oudenaarde, in goeie banen geleid door de werkgroep Run for juf Ilse. Deze acties leverden al 16.000 euro op, met de 24-uren loop willen de familie, vrienden, collega’s en leerlingen van Ilse nog eens 16.000 euro inzamelen.

Het symbolische laatste rondje werd samen gelopen.
Lieke D'hondt Het symbolische laatste rondje werd samen gelopen.

‘Lach’

Op het 24 uur durende loopevenement in Wortegem-Petegem konden ook de leerlingen van juf Ilse niet ontbreken. De kinderen uit het vierde, vijfde en zesde leerjaar liepen samen een symbolische laatste ronde. Tijdens de slotceremonie lieten ze ook ballonnen op. “De afgelopen 24 uur hebben we hier veel mensen met een glimlach op het gezicht gezien en we hebben ook af en toe gelachen. Zo willen we Ilse herinneren. Want ‘lach’, dat was haar levensmotto”, besluit Ilse Delombaerde.

Run for juf Ilse Wortegem-Petegem.
Lieke D'hondt Run for juf Ilse Wortegem-Petegem.

Het lopen zit er nog niet op voor de initiatiefnemers. Tijdens de Warmste Week zullen vier lopers naar Kortrijk lopen om de cheque voor het Kinderkankerfonds af te geven bij Studio Brussel. Welk bedrag er op de cheque zal staan is nog niet bekend.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • STEPHANIE DHUYVETTER

    Was erbij ! Super evenement ! Run for juf ilse