Inwoners Wortegem-Petegem kunnen vanaf woensdag terecht in nieuw recyclagepark

Het voltallige schepencollege, de milieuambtenaar en het personeel van het recyclagepark zijn trots op het resultaat.
Lieke D'hondt Het voltallige schepencollege, de milieuambtenaar en het personeel van het recyclagepark zijn trots op het resultaat.
Wortegem-Petegem heeft een gloednieuw recyclagepark. Het oude voldeed niet meer aan de huidige milieunormen en dus liet het gemeentebestuur een nieuw bouwen op een boogscheut van het oude recyclagepark.

“Het nieuwe recyclagepark voldoet nu aan alle hedendaagse regels”, zegt milieuschepen Willy Dhondt (Open Vld). “Vanaf woensdag 21 november kan iedereen er terecht.” Het nieuwe recyclagepark bestaat uit een gratis gedeelte en een betalende zone met een weegbrug. “Die hebben we drie jaar geleden aangekocht en verhuisde mee van het oude recyclagepark naar het nieuwe”, zegt burgemeester Luc Vander Meeren (Open Vld). 

Het nieuwe recyclagepark is ook voor de arbeiders een goede zaak. Zij hebben nu sanitair en douches op de site, wat vroeger niet het geval was.

Nieuwe toegangsweg 

Het recyclagepark is toegankelijk via een nieuw aangelegde toegangsweg in de Waregemseweg, ter hoogte van huisnummers 43 en 45. Vanaf 9 uur woensdagochtend kunnen de inwoners van Wortegem-Petegem er terecht. Het oude recyclagepark achter het gemeentehuis zal volledig verdwijnen en plaats maken voor een parking.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.