Gemeente investeert 2,6 miljoen euro

NIEUW CONTAINERPARK EN HERAANLEG OUDENAARDSEWEG ZIJN GROOTSTE PROJECTEN

Een nieuw containerpark en de heraanleg van de Oudenaardseweg zijn de belangrijkste projecten waarin de gemeente Wortegem-Petegem volgend jaar investeert. "We geven alles samen ruim 2,6 miljoen euro uit, maar krijgen bijna de helft terug via subsidies", becijfert schepen van Financiën Maarten Van Tieghem (Open Vld).

voetbalaccommodatie en containerpark

Op het terrein van bijna zes hectaren achter het gemeentehuis zouden oorspronkelijk twee voetbalterreinen, een polyvalente zaal en een nieuw containerpark komen. De gemeente koos uiteindelijk voor een uitbreiding op en rond de bestaande voetbalaccommodatie in Petegem. Wat de polyvalente zaal betreft, wacht men dan weer de herbestemming van de kerken af. Het project wordt daardoor beperkt tot de aanleg van een nieuw containerpark, waarmee volgend jaar van start wordt gegaan en waarvoor 850.000 euro wordt uitgetrokken. "Het containerpark zal groter én gebruiksvriendelijker worden", kondigt milieuschepen Willy Dhondt (Open VLD) aan. "Bezoekers moeten nu steeds over de parking van het gemeentehuis, maar dat is binnenkort verleden tijd. Er wordt een nieuwe toegangsweg aangelegd die rechtstreeks uitgeeft op de Waregemseweg. Het huidige containerpark zal daarna dienen als extra parkeerruimte voor de bezoekers van het gemeentehuis."

heraanleg oudenaardseweg

Veel geld gaat volgend jaar ook naar de heraanleg van de Oudenaardseweg, een van de belangrijkste invalswegen van de gemeente. De kosten worden geraamd op 650.000 euro. "Er zal gewerkt worden van aan de Fabriekstraat in Moregem tot in Oudenaarde", zegt schepen Van Tieghem. "Het wegdek wordt volledig vernieuwd en er worden ook gescheiden en verhoogde fietspaden voorzien. We proberen de werken zo goed mogelijk af te stemmen met de geplande werken in de Deinzestraat. Daar start men pas in het zomerverlof met werken."

heraanleg ooikeplein

In 2017 wordt ook nog eens 450.000 euro uitgetrokken voor de verderzetting van de heraanleg van het Ooikeplein in kader van de collectorwerken. "Deze werken zijn in september gestart, maar zullen pas eind 2017 eindigen."

onderhoud voet- en loswegen

80.000 euro gaat naar het onderhoud van diverse voet- en loswegen, zoals de Marktwegel vanuit Elsegem-dorp naar het Kastanjeplein in Petegem: een belangrijke fietsverbinding voor de schoolgaande jeugd.

online reservatiesysteem

Tot slot werkt de gemeente ook aan een online reservatiesysteem voor de gemeentelijke infrastructuur. Bedoeling is dat geïnteresseerden de beschikbaarheid van onder andere het domein de Ghellinck, de sporthal en het schooltje in Moregem vrij kunnen consulteren. Dit wordt in eigen beheer ontwikkeld, waardoor er geen investeringskost aan verbonden is.

Wortegem-Petegem krijgt een nieuw containerpark.
Ronny De Coster Wortegem-Petegem krijgt een nieuw containerpark.