Eén schepen minder, bevoegdheden licht gewijzigd

Nieuw gemeentebestuur Wortegem-Petegem verdeelt bevoegdheden

De burgemeester en schepenen van Wortegem-Petegem.
rv De burgemeester en schepenen van Wortegem-Petegem.
Het nieuwe schepencollege van Wortegem-Petegem is bekend. Luc Vander Meeren (Open Vld) begint in januari aan zijn derde termijn als burgemeester. Hij krijgt met Veerle Nachtegaele, Maarten Van Tieghem, Kurt Fonteyne en Isabelle Van den Dorpe vier schepenen naast zich.

Open Vld haalde bij de verkiezingen 11 van de 17 zetels binnen en mag dus opnieuw de burgemeester en alle schepenen leveren. De vier kandidaten met de meeste voorkeurstemmen krijgen een schepenambt: Veerle Nachtegaele, Maarten Van Tieghem, Kurt Fonteyne en Isabelle Van den Dorpe. Enkel Willy Dhondt, die in de huidige legislatuur schepen is van milieu, openbare werken en informatica, krijgt geen ambt meer.

Verdeling bevoegdheden 

De verdeling van de bevoegdheden zal in de volgende legislatuur ook licht wijzigen. Burgemeester Vander Meeren zal voortaan veiligheid en politie, mobiliteit en verkeersveiligheid, patrimonium, ruimtelijke ordening en milieu, woonbeleid, burgerlijke stand en feestelijkheden voor zijn rekening nemen.

Eerste schepen Veerle Nachtegaele krijgt onderwijs, personeel, cultuur en bibliotheek, erfgoed en toerisme.

Financiën, communicatie, ICT en digitalisering, inspraak en participatie, landbouw, sport en kerkfabrieken belanden bij Maarten Van Tieghem.

Isabelle Van den Dorpe blijft schepen van sociale zaken, burgerzaken, jeugd, kinderopvang, senioren en ontwikkelingssamenwerking. Als extra bevoegdheid zal ze zich buigen over lokale economie en tewerkstelling.

Kurt Fonteyne zal in de gemeenteraad bevoegd zijn voor openbare werken en energiebeleid. Hij zal ook het Bijzonder Comité Sociale Dienst voorzitten.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.