Bestuurder belandt tegen boom en weigert bloedproef: 2 maanden rijverbod

Illustratiebeeld.
Bollen Illustratiebeeld.
De politierechter legt een bestuurder die in Wortegem-Petegem tegen een boompje is gereden twee maanden rijverbod op. De man veroorzaakte niet alleen de botsing, hij had ook alcohol gedronken en weigerde een bloedproef te laten afnemen.

De twintiger zat in de put omdat de relatie met zijn vriendin was afgelopen. Hij besloot troost te zoeken bij zijn voetbalvrienden en belandde nadien, in geïntoxiceerde toestand, met zijn wagen tegen een boompje. De auto van de man liep heel wat blikschade op en een omstander belde de takeldienst. 

Het Openbaar Ministerie tilt er zwaar aan dat de man niet zelf de politie heeft verwittigd, maar de agenten kwamen toch snel ter plaatse omdat het ongeval op zo’n honderd meter van het politiekantoor gebeurde. De bestuurder misdroeg zich wel en legde geen geldige ademtest af. De bloedproef weigerde hij. “Ik had te veel gedronken en ik dacht niet meer helder na. Ik was bovendien onder de indruk van het ongeval”, verklaart de twintiger in de politierechtbank.

De politierechter legt hem een rijverbod van twee maanden op. De man moet ook een boete van 1.200 euro betalen en medische en psychologische proeven afleggen voor hij zijn rijbewijs terugkrijgt.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.