Automobilist overleeft botsing tegen vrachtwagen op E17 niet

De bestelwagen van het bedrijf Beel reed achteraan in op een vrachtwagen. De bestuurder overleed ter plaatse.
Foto JEW De bestelwagen van het bedrijf Beel reed achteraan in op een vrachtwagen. De bestuurder overleed ter plaatse.
Een 25-jarige man uit het West-Vlaamse Wakken is gisteren om het leven gekomen bij een zwaar ongeval op de E17 in Nazareth richting Gent. De man reed met zijn bestelwagen van het bedrijf Beel uit Wortegem-Petegem in op een vrachtwagen en was op slag dood.

Mike Verschatse was rond 9.30 uur met zijn bestelwagen onderweg naar een klant. Hij moest een landbouwvoertuig depanneren. Vijfhonderd meter voor het parkeerterrein ging het mis. Op dat moment was er sterk vertraagd verkeer op de snelweg. Verschatse had een stilstaande vrachtwagen op de rechterrijstrook te laat opgemerkt en reed er achteraan op in. De hulpdiensten kwamen nog ter plaatse, maar voor de twintiger kon geen hulp meer baten. Hij overleed ter plaatse.


De verslagenheid bij het bedrijf, dat gespecialiseerd is in landbouw- en tuinbouwmachines, uit Wortegem-Petegem is groot. Mike was er graag gezien, zijn vaste plaats was op de hoofdzetel in de Vlaamse Ardennen. "We weten ook niet wat er gebeurd is. We gaan dit proberen intern te verwerken", reageert de directie.


Het parket stuurde een verkeersdeskundige naar de snelweg om het ongeval te onderzoeken. Door het ongeval was de E17 richting Gent over twee rijstroken versperd. Het verkeer kon slechts over de linkerrijstrook passeren, wat een lange file veroorzaakte vanaf Waregem. Wie richting Gent reed, moest op een uur wachttijd rekenen. Rond 12 uur was de rijbaan weer vrij. (JEW/AHK/DCRB)